Hårpleie-guide for sunt og vakkert hår

Overdreven farging og styling kan gjøre håret ditt livløst, matt og slitt. Her er oppskriften på et sunt og vakkert hår.

Start med et besøk hos frisøren for å få en god hårkur og klippe av slitte og tørre tupper. Dette bør gjøres minst hver 12.uke. Invester i gode hårprodukter tilpasset din hårtype. Bleket og lysnet hår trenger produkter med proteiner for å gjenoppbygge håret. Farger du håret, er det lurt å bruke produkter tilpasset farget hår for å bevare fargen lenger.

Du bør ha to forskjellige hårkurer, en proteinkut og fuktighetskur. Bruk proteinkuren fast en gang i uken.

Vask håret annenhver dag med en pleiende sjampo. Bruker du mye stylingprodukter kan du med fordel bruke en rensesjampo en gang i uken. Se etter en sjampo som er merket "detox".

Har du normalt og sunt hår som ikke er farget, trenger du ikke investere i dyr frisørsjampo. Men de aller billigste varianetene inneholder ofte ingredienser som legger seg utenpå håret og hodebunnen, og på sikt kan skape irritasjoner. Det finnes mange gode butikker på nettet hvor du kan få kjøpt frisørsjampo til en lang billigere pris.

HÅRPLEIE: Det lønner seg å investere i gode hårprodukter.

Sørg for at håret er gjennomvått før du sjamponerer. Masser hodebunnen lett med fingertuppene. Sjamponer alltid håret to ganger, en gang for å fjerne produktrester, og en gang for å virkelig vaske håret.

For de fleste er det unødvendig å vaske håret hver dag. Klarer du å holde deg til annenhver dag eller hver tredje, er dette bedre for håret ditt. For hyppige vask kan øke den naturlige fettproduksjonen i håret og dermed skape ubalanse i både går og hodebunn. Har du mye produkter i håret, kan du heller skylle håret hver dag og ha balsam i tuppene.

Håret skal være håndkletørt når du har i hårkuren, for å kune trekke til seg mest mulig næring. Anbefalt kurtid er vanligvis fem minutter, men la gjerne kuren virke lenger. Proteinkurer burde ikke brukes utover anbefalt virketid, da kan den tørke ut håret. Det finnes også kurer som skal virke over natten. For en ekstra salongeffekt, kan du pakka inn håret i plastfolie. Det holder på varmen så pleiestoffene trenger dypere inn i hårstrået.

Bruk alltid balsam etter hårkuren, også etter fuktighetskurer. Balsamen lukker skjellagene i gåret etter behandlingen.

Har du ofte flatt og fett hår, kan det være fordi du bruker for mye balsam, eller en balsam som er for kraftig. Unngå å påføre balsam i hele håret, det holder med de nederste ti centimeterne. Det er het behovet er størst, og hodebunnen har heller ikke godt av tyngede balsam.

HÅRPLEIE: Stuss vekk slitte hårtupper med jevne mellomrom. (Foto: Stockxpert)
stuss vekk slitte hårtupper med jevne mellomrom

 

Flisete tupper:

Hår er dødt materiale, og når tuppene er flisete kan de ikke repareres. Dropp derfor å kjøpe produkter som skal reparere slitte tupper. Tuppene vil alltid bli tørra og slitte, og det eneste som hjelper er å stusse dem bort. Hvis det går for lang tid mellom hver klipp, kan tuppene begynne å flise seg oppover. Det er likevel flere ting du kan gjøre for å forebygge slitte tupper. 

- Ikke gre håret når det er vått.

- Bruk kur hver uke

- Ikke farg håret for ofte.

- Begrens hårbruken av hårføner og slettetang, og bruk alltid varmebeskyttende produkter.

- Masser tuppene inn med olje og la det virke i 20 minutter en gang i uken

- Bruk gode, fuktighetsgivende produkter 

STYLING:

Håret mister 25 prosent av elastisiteten når det er vått. Når du børster håret hardt, vil det brekke lettere. Bruk derfor en grovtannet kam når du grer vått hår. Langt hår skal alltid børstes nedenfra og oppover. Floker skal gres fra floken og nedover, for å ikke slite unødig i håret.

Bruk alltid varmebeskyttende produkter når du bruker slettetang, føner og krølltang, samt keramiske plater slik at håret ikke blir slitt. Hårfønere med kaldluft-funksjon er kjekt å ha. Den kalde luften får skjellaget i håret til å lukke seg, så håret blir blankere. I tillegg holder frisyren bedre når håret kjøles ned etter varmebehandling.

 

HÅRPLEIE: Hårføning og børsting vil slite på håret ditt om du ikke gjør det riktig. (Foto: iStockphoto)
Hårføning og børsting vil slite på håret ditt om du ikke gjør det riktig.

Makeup-pensler og koster burde vaskes en gang i uken. Det samme gjelder for hårbørstene dine. Vask dem i fettløsende oppvaskmiddel og varmt vann en gang i uken. Dette vil ta bort gamle produktrester og talg som samles i børten, og på sikt kan gjøre håret livløst og tungt.

Kjøp stylingprodukter beregnet for din hårtype. Krøllete hår burde bruke flytende og fuktighetsgivende produkter for å tynge håret, mens fint nordisk hår krever lettere produkter som tørrsprat og hårskum for å ikke tynge håret.

 

Visste du dette? Følger du disse "reglene"?  :)

 

 

Spørsmålsrunde still going

Minner dere på om at spørsmålsrunden holder på enda, og det kommer den til å gjøre frem til mandag regner jeg med. Så kom igjen, spør om hva dere vil. Men please, spar meg for barnslige og usaklige spørsmål :) thanku!

Spørsmålsrundeee

Tenkte jeg skulle ha en spørsmålsrunde som vil være åpen i ca en uke ellernoe sånt :) så kom igjen, spør meg om hva som helst. noe dere lurer på kanskje?  Vil dere helst at jeg svarer på video eller med skriving? :)

 

Flere lesere, anyone? :) Tips til dere

Noen som har lyst på flere lesere? Trykk HER for å komme til siden!

Jeg har registrert meg der, og jeg synes det funker veldig bra :) Det er helt klart verdt en sjangs!

 

Sexy blondetrend

Blonder er jo inn denne våren, men hva synes dere egentlig om det? Er det fint? Bruker dere å gå med blonder ?: )

 

Også på undertøysfronten skal det være mye blonder. Det lekre undertøyet trenger ikke å gjemmes vekk, det passer perfekt under sommerens transparente topper og singletter. Sexy korsetter er et annet alternativ til en bh. Gjør som modellkjæresten til Christianio Ronaldo, Irina Shayk, og gå for et korsett i den dus farge til en tøff skinnbukse. Bruk en blazer eller en kardigan over korsettet om du ønsker en mer nedtonet og elegant stil.

 

Bh fra Gina Tricot 130 kr
Bh fra Monki ca 120 kr
Kjole fra H&M ca 400 kr
Camisole fra nelly.com ca 380 kr

 

Hva synes dere om å vise frem undertøy med blonder?

Vil dere vinne ett neglesett?

"Neglsnekkeriet driver med negldesign og permanent makeup og er å finne på Stovner Senter i Oslo. Da mange av dere bloggere har nevnt at dere ønsker premier til konkurranser o.l. på bloggene deres har vi satt i gang er konkurranse hvor både du og leserne dine kan vinne et sett med negler påsatt av de hyggelige jentene på Neglsnekkeriet til en verdi av 765 kr. Hvis du ikke har muligheten til å møte opp i studioet deres kan du også bytte inn premien til en stilig pinsett."Genialt eller hva? Neglesnekkeriet setter på negler og diverse. Sikkert mange som ikke får det til helt perfekt selv, det gjør ihvertfall ikke jeg. Men hvis dere trykker på linken nedenfor. De er kjempeflinke og gjør ett godt arbeid!

 

Hvis dere vil ha kontakt med neglesnekkeriet kan dere enten gå inn på siden deres www.neglesnekkeriet.no, ringe dem på 97535030, eller dere kan spørre de om forskjellige spørsmål på facebook siden deres http://www.facebook.com/pages/Neglsnekkeriet/149931751737981

 

Hvis dere vil vinne ett neglesett kan dere gå inn på konkurransen på linken http://neglsnekkeriet.vpweb.no/Sponsetblogg.html

Slik sminker du sesongens skrikende lepper

Etter en mørk og kjølig vinter, er det fargesterke lepper som står i fokus denne våren.

Mange motehus lot sine modeller ha nedtonet øyesminke og lot all fokus ligge på flørtende, fargesterke lepper. Denne trenden kan bidra godt til ethvert antrekk og kan gjøre uttrykket ditt mystisk eller livlig, alt ettersom fargen du velger. Men det er likevel noen forhåndsregler man må ta før man legger på et lag leppestift.

Mange opplever at leppestiften "blør" utover dagen eller om man har presset leppene sammen litt for ofte. For å unngå at leppestiften skal då utenfor linjene, så er det noen enkle skjønnhetstriks man kan ta i bruk for å beholde fargen lenger og på plass

Legg en base
For å  lage en slags base på leppene, ta på et lag med foundation. Her kan man velge mellom å bruke enten flytende foundation eller pudder, eller du kan bruke begge. Da tar du først på flytende foundation, lar den tørke i et par minutter før du lett påfører pudderet.

Bruk en stødig hånd
Deretter er det tid for å bruke en lipliner. Med denne kan du streke opp linjene, og den bidrar til å holde fargen på plass. Vær nøye og bruk en stødig hånd når du påfører denne, så du slipper unødvendig søl. Skulle uhellet likevel være ute, ha en mild sminkefjerner og noen bomullspinner for hånden slik at du kan rette opp.

Til slutt kan du påføre leppestiften, enten du velger å påføre den rett fra stiften eller med en leppekost.

Gjennom dagen kan det være greit å ha liplineren og leppestiften med i vesken, slik at du lett kan påføre nytt når leppefargen har mistet sin glans.

Dette skaper looken:


1. Clarins i leppefargen grape hos Lookfantastic.com  ca. 148 kr

2. Lipliner fra Bare Escentuals hos Feelunique.com  ca. 180 kr

3. Clarins lipliner i fargen azaela hos Feelunique  ca. 117 kroner

4. RMK irresistible lips i fargen holographic cherry hos Lookfantastic  ca. 159 kr

5. Leppestift fra Eyeslipsface.no  ca. 33 kr

6. Calvin Klein flytende foundation hos Strawberrynet.com  ca.172 kr

7. Løst pudder i fargen medium beige fra Bare Escentuals hos Feelunique  ca. 175 kr

8. Dainty doll leppestift i fargen saucy sailor hos Lookfantastic  ca. 114 kr

Slik sminker du sotede øyne

1. Underlaget er viktig for at skyggen skal sitte. Legg gjerne et tynt lag med en øyenskyggebase på lokket. Du kan også bruke en matt foundation eller concealer som underlag. Det er også lurt å legge et tykt lag løspudder under øynene for å fange opp dryss fra øyenskyggene. Dette børster du bare bort når skyggene er lagt.

SOTEDE ØYNE: Legg en lys base over hele øyenlokket.
Legg en lys base over hele øyenlokket.

2. Legg en lys baseskygge over hele lokket opp til øyenbrynet. Så legger du en tykk sort kajalstrek langs hele øvre og nedre vippekant. Bruk en q-tips til å gni kajalen utover

SOTEDE ØYNE: Gni kajalen ut med en q-tips.
Gni kajalen ut med en q-tips

3. Legg en mellomfarget eller grå skygge på hele lokke tog litt opp på øyebenet. Legg samme skygge i bred linje under hele øyet. Her kan du bestemme selv hvor bred du vil legge, bredere linje gir en mer dramatisk effekt. Soft ut alle overgangene med en tund pensel.

SOTEDE ØYNE: Legg skyggen i en bred linje under øynene.
Legg skyggen en bred linje under øynene

4. Bruk en smalere pensel, og legg en sort kygge langs øvre og nedre vippekant. Legg den sorte skyggen i en v-form yytterst på øyenlokket, og jobb den sorte skyggen opp i globallinjen. Legg mest farge i ytterkanten av øyet, og hold deg alltid innenfor den mellomfargede skyggen. Du kan også jobbe den sorte skyggen lengre inn på lokket om du ønsker det.

SOTEDE ØYNE: Legg den sorte skyggen med en smalere pensel.
Legg den sorte skyggen med en smalere pensel.

5. Før du begynner å softe, legg litt brun eller fiolett skygge over den sorte skyggen. Dette gjør at den sorte skyggen ikke blir grå eller skjoldete. Så gjelder det å softe og duse alle overgangene godt ut. LEgg gjerne flere lag med sort, og soft mellom hvert lag for å få den ekstra sotede effekten

SOTEDE ØYNE: Soft godt ut alle overgangene.
Soft godt ut alle overgangene.

6. For en ekstra dramatisk look legger du sort kajal på våtkanten oppe og nede.

7. Innerst i øyekroken og opp mot brynet kan du legge en litt lysere highlightskygge.

8. Avslutt med to lag sort volummascara, rull mascaraen på vippene for maksimal effekt

SOTEDE ØYNE: Her er det ferdige resultatet.

Gode tips til sotede øyne:
- Du kan gjerne sote øynene med farger også. Gull og bronsetoner er kjempefint til våren.

- Synes du at sort og grått blir for hardt, kan du sote med forskjellige bruntoner.

- Ikke vær redd for å sote med farger. For en kul effekt kan du legge en knallblå øyenskygge langs vippekanten

- Husk regelen om å holde fokus enten på øynene eller munnen. Når øynene er så dramatisk sminket, bør munnen holdes nøytral i en beige eller lys rosa farge

 

- Synes dere det var greit forklart?

Vil du bli sponset? enkel måte å bli sponset på

Nå har jeg nettopp registrer meg hos sponsetblogg.no

Jeg har tidligere prøvd å skaffe sponsorer til bloggen min, men uten lykke. Men idag registrete jeg meg hos http://sponsetblogg.no som kan hjelpe meg. De har allerede gitt meg en sponsor og jeg venter i spenning på flere oppdrag. Gleder meg egentlig ganske mye for å si det rett ut :)

Har du registrer deg hos http://sponsetblogg.no ? Hvis ikke, trykk på linken ovenfor som er markert med tykk skrift og bli sponset med en gang. Det er kjempe enkelt, og de skaffer deg sponsorer med en gang du registrer deg hos dem :)

 

- Enkelt eller hva? :)

 

Bilder fra "photoshooten"

Kan ikke akkurat si at noen av bildene av meg ble veldig vellykket, men, whatever :)


venter på at mj skal ordne seg ferdig

venter mere

og mere.......

kamera sjekk

flink fotograf, føttene mine er så fine

Litt moro må man vel få lov å ha :)

Fikk det aldri til ...
mj flyr <3hvis dere ser på foten hennes, så ser dere at hun holder på å falle, uheldigvis fikk jeg ikke til å ta bilde av at hun lå på bakken :( lo meg ihjel..

"hahaha,æ datt"

Sånn, det var i hvertfall noen av bildene vi tok :) ikke ta alle bildene av meg seriøst!

synees ?

Deleted

iv'e deleted you, and threw you in the trash where you belong, after all you have done.
Bilder fra bakingen min, stoltetryne

Jeg har jo lovet dere at jeg skal legge ut bilde av mine profesjonelle muffinser som jeg laget på kvelden før bursdagen min, så her kommer de. bedre sent enn aldri, right?
Og ja, det er lov til å le ....


Se bort fra magen og flesket som tyter ut på sidene :) og munnen. No makeup. Hvis dere ikke legger merke til det, så står jeg med en is skje. Vet ikke helt hva det heter, men...


Så hva synes dere? vellykket or not? haha

Endelig er etterveksten borte :)

Det jeg synes er det absolutt værste å se at folk går med en sinnsyk ettervekst. Hvertfall hvis det vises godt. Så når jeg får det, er det bare sette igang med stripinga. I går når jeg var på salongen til mamma, så farget jeg håret hennes, mens hun stripet håret mitt mens hun hadde virketid. Det var sinnsykt godt å få vekk etterveksten igjen, føler meg som en ny person. haha, høres teit ut, men uansett.


haha, ler

Flere som hater ettervekst?

Les mer i arkivet » November 2015 » Juni 2014 » Mars 2014
Norske blogger Norske blogger
gratisdesign av Tonjemt
hits